Blogs


Het nut van dood en wedergeboorte

Tijdens de jaartraining intuïtieve ontwikkeling. Het was een les om te leren vertrouwen op de spirituele wijsheid en het versterken van je band met je gidsen. Een student vroeg aan mij om via mijn gidsen te laten beantwoorden: 'Waarom gaan we dood?'

 

Wat is dus eigenlijk het nut van doodgaan. Een boeiende vraag die vanuit menselijk oogpunt op diverse  vlakken benaderd is en geprobeerd antwoord op te geven. Er was verleiding om meteen antwoord te geven vanuit mijn hoofd en mijn bestaande kennis, maar ik verlegde mijn aandacht naar mijn gidsen en vroeg hen innerlijk deze vraag. Dit is wat zij antwoorden.

 

Dood gaan alle mensen op fysiek vlak, soms jong soms oud. Gebaseerd op het grote universum en haar meesterlijke schaakspel van levenslessen die we met elkaar te leren hebben. Lessen die op menselijk niveau niet te bevatten zijn, maar vanuit zielsniveau begrijpelijk zijn.

 

Er is een levenscyclus: we worden geboren, ontdekken de wereld. Van onze ouders en omgeving leren we de regels, normen en waarden gebaseerd op de wereld van dat moment. Door onze kinderlijke ervaringen creëren we een persoonlijkheid en een levensvisie. Na een onstuimige tienertijd waarin jij jezelf vrijmaakt van het ouderlijk gezag, ontstaat een driveveer om je leven op een bepaalde manier te gaan leiden. Om verandering in je leven, je omgeving, de wereld of de mensheid te brengen. Vol van hoop, energie, kracht, naïviteit en onschuld bestorm je de wereld met jouw visie en illusies.

 

Goed van vertrouwen en overtuigd van je eigen visie ga je in je jong volwassen leven aan de slag. Met passie en energie vertrouw je op jouw visie en op de medewerking van de mensheid. Na voorspoed en tegenslag, zo'n 20 tot 30 jaar je beste beentje voor gezet te hebben voor jouw droom, raak je gedesillusioneerd en stomp je wat af omdat mensen tegen werken, een situatie toch niet zo eenvoudig was als je had gedacht of omdat je de mogelijkheden niet hebt. Gaande weg verlies je jouw drijfveer en kracht en bespaar je jezelf de moeite door je levenswijsheid die je in de jaren hebt opgebouwd. Zo gaat het door totdat je op een gegeven moment genoegen neemt met wat er is en vindt rust en balans in je leventje.

 

Je lichaam verzwakt, je geestesvuur blust langzaam en je wijsheid heeft zich verrijkt. Tijd om afscheid te nemen van dit leven. 

 

Na verloop van tijd word je wordt opnieuw vol energie begin je enthousiast aan je nieuwe leven. In je ziel ligt je wijsheid van het vorige leven opgeslagen, de wereld is intussen ook veranderd en vol goede moed begin je opnieuw aan je levenscyclus en heb je zin om bergen te verzetten. 

 

Ook je lichaam heeft zich aan gepast aan de nieuwe wereld, je oude lichaam zou in deze nieuwe wereld niet zo goed functioneren als in de oude wereld. Als je jezelf afvraagt hoe bedoel je dit? Kijk naar de evolutie van de mens, het meest duidelijke moment is het rechtop gaan lopen en de daarbij behorende aanpassing van het lichaam. Tegenwoordig zitten wij veel meer en zijn we overvoed, moeten we bestendiger zijn tegen vervuiling. Zo heeft ieder levenstijd zijn eigen specifieke kenmerken, waar ons lichaam op voorbereid dient te zijn. Je energiepunten(chakra's) functioneren anders, zo zijn we ons steeds bewuster geworden en komt er steeds meer energie en bewustzijn in onze hogere chakra's.

 

Dit is een gedeelte van het antwoord, de rest van het antwoord ging dieper op de chakra's in en vind ik te technisch om in een blog te delen. Maar dit gedeelte vond ik al een mooi antwoord. Helder kalm, maar tegelijk zoveel omvattend. Ik voel me dankbaar dat ik dit antwoord mocht ontvangen.

 

Heb je zelf een leuke vraag waar je graag een gechanneld antwoord op zou willen? Mail hem me gerust en ik zal je vraag meenemen in een nieuwe blog.

Wil je zelf leren channelen? Dit kan ik je leren tijdens de opleiding Transformatie Therapeut en tijdens de jaartraining intuïtieve ontwikkeling. Kijk om de site voor informatie.

0 Berichten

Boodschap voor nabestaanden van overledenen

Aan het einde van deze week viel het me op dat in consulten door verschillende overledenen eigenlijk dezelfde boodschap was doorgegeven aan de nabestaanden.

Een boodschap zo prachtig en liefdevol, maar tegelijk zo moeilijk en begrijpelijk. Dat ik deze graag met alle nabestaanden wil delen. Ik geloof dat dit een boodschap is voor iedereen die een geliefde mist. Iedere keer als ik de boodschap mocht overbrengen voelde ik de urgentie van dit bericht. Maar  het raakte me ook, het is makkelijker gezegd dan gedaan zeker op menselijk vlak.

 

Als een overledene doorkomt, komt er voor de nabestaande heel veel liefde door. Het doel van een consult vanuit de overledene is heling brengen voor de mensen die zijn achtergebleven.

 

Voor sommige nabestaanden is een verlies bijna niet te verwerken en stopt hun leven en lijkt de wereld stil te staan.

Anderen zetten de kiezen op elkaar tillen hun hoofd op, sluiten hun hart een stukje en maken er het beste van. Niet dat de pijn minder is.

 

Voor deze 2 groepen nabestaanden is met name deze boodschap.

 

Als een mens overlijdt, kom je in het spirituele bewustzijn. Je komt in een dimensie vol liefde.

Oude geliefden wachten je op om je overgang soepel te laten verlopen.

Bijna net zoals je hier op aarde je voorbereid op een geboorte en een warm welkom en plekje voor de baby creëert.

Zo wordt je ook opgevangen als je overlijdt. Je ontvangt liefdevolle zorg.

 

meer lezen

release Transformatie Weekend

Made in Zundert was een succes!

Zondag 25 juni was een succes. Made in Zundert: dit is een markt voor kleine ondernemers om zich te promoten. Het was de eerste keer dat Annie en ik (Marjanne) ons transformatie weekend in oktober promootten.

De reacties waren erg leuk en enthousiast. Dit gaf ons weer een bevestiging dat we de goede keuze hebben gemaakt door samen onze kwaliteiten te bundelen in een super gaaf inspirerend en transformerend weekend.

meer lezen 1 Berichten

Energie slopende gewoontes

Energie slopende gewoontes en hoe kom je ervan af?!

We hebben het allemaal in ons om fantastisch, succesvol, geliefd, liefdevol, etc te zijn.

Maar toch lukt dit vaak niet. Of het lukt op het ene vlak wel en op het andere vlak niet.

 

Wat weerhoud jou ervan om het ultieme te leven?

 

Waarin dwaal je af?

meer lezen 0 Berichten

Vrouw Zijn


Wereld vrouwendag

Vandaag is het wereld vrouwendag.


Wereld Vrouw ......Dat zette me aan het denken.

 

Je bent een Wereld vrouw, dat betekent je bent een topper, je laat jezelf zien, je staat je mannetje als vrouw.

 

Of je bent een Wereld vrouw, een vrouw van de wereld. Een wereld waarin vrouwen de mond worden gesnoerd, waar vrouwen geen stemrecht of überhaupt een stem hebben. Een wereld waarin vrouwen misbruikt, mishandeld, vernederd en genegeerd worden. Worden gezien als lust object.

meer lezen 0 Berichten

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. healing, coaching, opleidingen en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.