Yin Yoga

Wat is Yin Yoga?


 

 

Yin Yoga is een yogavorm waar we langere tijd in de houding blijven. Door het passief stretchen werkt de houding in op diepere lagen van het lichaam. Het helpt je balans vinden in je leven, het lichaam, je gedachten, emoties en energie. Je kunt yin yoga zien als een meditatieve vorm van yoga. De focus in Yin Yoga is het bindweefsel en niet de spieren. Door langere tijd in een houding te verblijven krijgt het bindweefsel, die zeer taai is, de mogelijkheid om spanning vrij te geven. Het krijgt tijd om te hydrateren. Hydratatie van de fascia zorgt voor zachter bindweefsel en meer bewegingsvrijheid in je gewrichten.

 

 

Ik zal je een beeld schetsen:

 

Denk eens aan het snijden van kipfilet. Het roze vlees is zacht en gemakkelijk te snijden (de spieren), maar de witte strengen(pezen) in de filet gaan moeilijk en moeten soms met de schaar geknipt. Deze witte strengen zijn het bindweefsel of ligamenten.

 

 

Het bindweefsel houdt de botten in onze gewrichten bijeen. Yin Yoga helpt het versterken en het mobiliseren van onze gewrichten, ligamenten en diepe fascia. Op de lange termijn zal je ervaren dat je energie beter en intenser door het hele lichaam stroomt.

 

 

Een andere beeld:

 

Denk aan het rijden op een snelweg in je auto. Het type auto die je rijdt is bijvoorbeeld gemaakt door hardlopen of power yoga. Je activiteit bepaalt hoeveel PK je hebt onder de motorkap, een snelle auto of een oud barrel. Stel je hebt een fantastische auto, maar als je in de file staat, maakt het niet uit welke auto je hebt, je verplaatst je nog steeds zeer traag. Yin Yoga zorgt voor ruime snelwegen en lost files op. Dus nu kun je gebruik maken van de power van je auto en versnellen.

 

 

In ons lichaam hebben we vele 'wegen' we noemen ze meridianen. Ze zijn kanalen voor het verdelen van onze energie. Elke meridiaan is gekoppeld aan een van onze organen en elke meridiaan is verbonden met zijn eigen soort van emoties. Door het doen van yin yoga kunnen we deze meridianen openen of in balans brengen. Tot slot zal je, misschien subtiel, een aangenamere manier van ‘zijn’ ervaren. Misschien voel je je zelfs meer authentiek.

 

 

 

Yin Yoga is een heel mooie ervaring om gezond te blijven. Je leert veel over jezelf en je leven. Kom en trakteer jezelf op de meest interessante reis van het leven, de reis in jezelf.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.