Familieopstelling

Uitwerken van problemen zonder de persoonlijke confrontatie met de anderen aan te hoeven gaan!

Waarom een familieopstelling?

 

Een opstelling kan een ware eye-opener  zijn. Omdat je met een opstelling de onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar maakt, ontdek je de kern wat jouw systeem beperkt. Je ziet waar bepaalde patronen vandaan komen, wat het nut ervan is, maar ook waarom ze jou tegenhouden jezelf te zijn en je leven volledig te leven. Je krijgt meer inzicht en daarmee kun je ook de oplossing vinden.

 

 

Jouw pijn en verstoorde banden worden geheeld. Deze heling werkt door in het hele systeem of te wel je hele familie, zonder dat jij er ook maar iets over hoeft te vertellen. Het is het uitwerken van problemen zonder de persoonlijke confrontatie met de anderen aan te hoeven gaan!

 


Hoe gaat een opstelling te werk?

Een familieopstelling doe je onder begeleiding therapeut met een groep deelnemers die elkaar en hun levensverhalen niet kennen. Dus niet met je eigen familie of collega's.  Uit de aanwezige groep deelnemers kies jij intuïtief de plaatsvervangers (representanten) voor jezelf, familieleden en/of andere personen die betrokken zijn bij jouw vraagstuk. Als je de representanten hebt gekozen, stel je ze op in de ruimte zoals jij denkt hoe ze moeten staan ten opzichte van elkaar. Op het moment dat ze volgens jou goed staan opgesteld, ervaren de representanten de gedachten en de emoties van de mensen die zij vertegenwoordigen. Er begint een interactie tussen de representanten geleid door de therapeut. De representanten wordt gevraagd naar hun gevoel en plaats ten opzichte van de anderen en wat ze zouden willen doen. Vervolgens gaan we ontdekken wat de essentie van de opstelling is. De kern van je vraagstuk.  Doordat de representanten de gevoelens beleven, kunnen eventuele emoties, beperkingen en onverwachte spanningen zich aandienen en ontvouwen. Dit kan een intense ervaring zijn, waarbij onuitgesproken verwachtingen en weggestopte pijn naar boven kunnen komen. Dit is niet alleen intens en inzicht gevend voor jezelf, maar ook voor de representanten. Voor hen levert de opstelling ook waardevolle inzichten op over hun eigen vragen, thema’s en onbewuste verbindingen. Tijdens de familiestelling kan datgene wat opgeslagen zit in jouw onderbewuste zich laten zien en het systeem kan op die manier opnieuw geordend worden.


Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling ook wel een systeemopstelling genoemd, is een effectieve en helende manier om de onbewuste patronen in je familie, werk of bedrijf te onderzoeken. Door een opstelling krijg je inzicht in vragen die je in het dagelijks leven onbewust beïnvloeden en waardoor je niet lekker in je vel zit of tegen dezelfde problemen aan lijkt te blijven lopen of je doelen niet bereikt.

Tijdens een familieopstelling (1 op 1 of in een groep) kijken we samen naar personen en gebeurtenissen binnen het systeem die met elkaar verbonden zijn en die van invloed zijn op jouw verleden, doorwerken in het heden en waarschijnlijk ook de toekomst. Door de pijnen te helen of inzicht te krijgen in deze onbewuste processen kan je dus jouw toekomst veranderen door de huidige patronen te doorbreken.

 


 Jezelf bevrijden van beperkingen!

Je krijgt vrijheid echt je eigen leven te gaan leiden. De regie in eigen hand te nemen.


Familieopstelling opsteller (optie 1)

Jouw vraagstuk wordt opgesteld in de familieopstelling.

Datum:   zondag 29 juni 2024

Tijd:         10.00 - 13.00 uur

Locatie:  Klein-Zundert

€ 150,00

€ 97,00


Familieopstelling representant (optie 2)

Je neemt deel aan de familieopstelling als representant. Je wordt opgesteld in andermans vraagstuk. 

Datum:   zondag 29 juni 2024

Tijd:         10.00 - 13.00 uur

Locatie:  Klein-Zundert

€ 70,00

€ 27,00

Je mag hieronder een reactie plaatsen over jouw ervaring van de familieopstelling.


Commentaren: 0

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.