Leven in Mist, bewust gekozen of onbewust aangeleerd

Leven in Mist

Keuze maken

 

Vanmorgen in mijn meditatie kreeg ik een duidelijk, mooi en wijs beeld. Dat ik graag met je wil delen want er zitten zulke mooie voorbeelden in over onze weg in het leven.

Ik sta in de mist en kan enkel voor me een klein stukje zien van een metalen brug. Het voelt als een grauwe dag maar ik voel me neutraal en nieuwsgierig. Ik vraag me af wat te doen. Er zijn op dit moment 2 keuzes de brug opgaan of hier blijven staan. Mijn keuze is de brug op gaan niet wetende waar die heen gaat of het veilig is en of het aangenaam zal zijn.


Vertrouwen

 

Zodra ik brug oploop voel ik dat het hier over het thema vertrouwen gaat. Het voelt spannend met dikke mist om me heen, niet meer dan 3 - 4 meter voor me uit kunnen kijken. En toch voelt het goed, ik merk een innerlijke blijheid, nieuwsgierigheid. Het gevoel van een avontuur wat zich voor me gaat ontvouwen. Van mij mag de mist intussen wel weg ik wil graag zien en weten waar ik heen ga, de mist duurt me al weer lang genoeg. Maar ik leg me erbij neer en vervolg het pad.

 

Opeens zie ik een eind verder op het silhouet van een eiland. Je kent het wel als je op een boot vaart en dan zie je eerst een donkere vlek en later zie je de details. Nou dat donkere zie ik dus ook, het voelt aangenaam, eindelijk iets anders (hihi). Ik heb geduld… voor anderen maar niet voor mijn eigen levenspad. Mooi hoe dit in een korte weg zo duidelijk aan me wordt gemaakt. Maar behalve de donkere vlek van het eiland zie ik ook dat er in de mist meer licht komt en hé…?… het lijkt wel alsof ik vlieg! Ja dat klopt ik zit in een propellervliegtuigje met iemand bij me. Ik voel me vertrouwd en samen vliegen we richting het eiland. Ik heb een grote glimlach op mijn gezicht. Ik geniet!

Mijn glimlach wordt nog groter als ik merk dat ik het vliegtuigje kan besturen, de hoofdrichting blijft gelijk maar ik kan omhoog en omlaag. Terwijl er overal om me heen een lichte waterige mist blijft kan ik toch wolken onderscheiden. Ik duiken door de dichte wolken, wat een fantastische beleving. Langs het eiland over water door wolken. Plezier hebben in de weg die je gaat is net zo belangrijk als het doel waar je naar toe gaat

Plezier

 

Tussen de wolken door zie ik een lichtpuntje, ik weet dat daar een huis staat al zie ik het nog niet. Het trekt me aan, zonder het gezien te hebben, voelt het vertrouwd, vredig liefdevol. Daar wil ik naartoe. Als ik dichterbij kom zie ik dat het huisje op de top van een berg staat een soort vuurtoren/baken. Een huisje met een veranda en bovenin een helder licht. Ik loop over de veranda en wil zitten tegen het huisje aan. Op het moment dat ik zit voel ik het licht hoog in mij, een diepe verankering…. Rust. Ik weet ook gelijk dat ik hier een tijdje dien door te brengen. Nog steeds is er mist om me heen, maar het voelt alsof ik door alles heen kan kijken en de wereld beleef, eenvoudig vanaf de plek waar ik zit.

Dankbaar voor deze inzichten.

Inzicht

Na de meditatie en terwijl ik het opschrijf bedenk ik me hoe vaak we eigenlijk in de mist leven. Soms zelf gecreëerd, soms zelf gekozen en vaak niet beseffend dat we ons in de mist bevinden.

 

Hoe bedoel ik je eigen mist gecreëerd? In mijn beleving doen we dat allemaal wel eens. Op momenten dat de wereld je overdonderd, als er heftige dingen gebeuren in je omgeving, als er juist hele leuke dingen gebeuren in je leven die je niet meer voorbij wilt laten gaan. Als er moeilijke situaties zijn waarvan je niet weet hoe je hier mee om dient te gaan. Vaak door de pijn of teleurstelling zet je onbewust ergens je energie vast. Je energie stroomt minder door en je verbinding met je Bron verminderd. Kies jij voor afleiding zoals shoppen, poetsen, tv, drank, drugs, etc.? Weet jij waarom je hier op aarde bent? Ken jij je levenspad? Ook dat is mist.

 

Normen en waarden heb je overgenomen van je ouders. Bijvoorbeeld je mening voor je houden, je moet hard werken wil je iets kunnen zijn, zorg voor een appeltje voor de dorst, een vrouw moet voor een man zorgen, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zorg voor zekerheid plezier komt daarna, etc. Zoveel onbewuste aangeleerde patronen/ beperkingen, waardoor je niet door de mist hebt leren kijken of je er niet van bewust bent dat het ook anders zou kunnen.

 

 Als alle mist opgetrokken zou zijn ben je volgens mij verlicht en begrijp je hoe de hele wereld in elkaar zit, waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren, dan overzie je het Meesterlijke schaakspel van het Universum. Als ik dit zo opschrijf begrijp ik gelijk waarom ik mist in mijn leven heb… Het lijkt me nogal overweldigend zoveel kennis en inzicht.

Maar het is de bedoeling dat we ons eigen lichtpuntje vinden. In plaats van mist te creëren (je af te sluiten van je eigenheid) laat je jouw licht binnenstromen. Zoek het niet buiten jezelf, maar in jezelf. Het licht in je zal je helderheid geven, steunen, begeleiden, kracht geven.

Lichtpuntjes

Met elkaar creëren we lichtpuntjes, zodat we elkaar helpen herinneren wie we zijn en waarom we zijn zoals we zijn. Samen kunnen we licht brengen op deze wereld, allemaal binnen ons eigen kunnen. Je hoeft niet groot te zijn, vaak zijn het juist de kleine dingen die een wereld van verschil maken.

Ik wens je innerlijk licht. Bedankt voor het lezen.

Liefs Marjanne

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Patricia machielsen (dinsdag, 31 januari 2017 14:36)

    Ik heb genoten van je prachtige tekst.
    En begrijp heel goed goed wat je er mee bedoeld.
    groetjes Patricia machielsen x

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.