Vrouw Zijn


Wereld vrouwendag

Vandaag is het wereld vrouwendag.


Wereld Vrouw ......Dat zette me aan het denken.

 

Je bent een Wereld vrouw, dat betekent je bent een topper, je laat jezelf zien, je staat je mannetje als vrouw.

 

Of je bent een Wereld vrouw, een vrouw van de wereld. Een wereld waarin vrouwen de mond worden gesnoerd, waar vrouwen geen stemrecht of überhaupt een stem hebben. Een wereld waarin vrouwen misbruikt, mishandeld, vernederd en genegeerd worden. Worden gezien als lust object.

Zelfs in mijn eigen omgeving, in deze ontwikkelde beschaving, komt binnen een straal van 15 km vrouwenmisbruik voor, zoals illegale prostitutie, huiselijk geweld. Maar op subtieler niveau worden vrouwen gedenigreerd. In Rap songs hebben ze het regelmatig over bitches ipv vrouwen, ja dat is cool. Of the  Ho’s & the Bro’s. Termen die niet respectvol zijn voor vrouwen. Persoonlijk maak ik me er niet echt druk om als ik het hoor. Maar nu ik dit zo schrijf, denk ik dit klopt niet. We zijn aan denigrerend gedrag gewend geraakt. Zelf werd ik een keer door een stratenmaker in mijn eigen tuin de mond gesnoerd met de woorden tegen mijn toenmalige partner: ‘He roepte gij dat vrouwke van oe eens terug.’ Ik kwam enkel bespreken hoe ik de bestrating in onze tuin wilde. Maar de mannen negeerden mij compleet en accepteerden alleen aanwijzingen van mijn partner. Er zijn dus zoveel lagen van niet gelijke behandeling. Maar wat is ons eigen inbreng als vrouwen hierin?

 

Als ik zo mijn eigen wereldje in kijk, bij vriendinnen en mijn familie. Dan zie ik sterke vrouwen. Ze werken aan hun carrière of eigen bedrijf, zorgen tevens voor het gezin, coördineren het huishouden, zorgen voor liefde en harmonie in het gezin, onderhouden de sociale contacten, coördineren de opvoeding en de activiteiten voor de kinderen. Zetten zich in voor goede doelen of vrijwilligerswerk. Of zijn mantelzorgers voor hun ouders. Steunen en leven mee met vriendinnen of mensen in de omgeving, ze geven vertrouwen aan hun partner, steunen hem in zijn kunnen. Proberen een spannende vrouw tussen de lakens te zijn. Zorgen dat ze er goed uitzien en dat ze gezond zijn. Ze (en ik) leggen de lat enorm hoog.

 

Alle taken vinden ze normaal, maar wie zorgt er voor hen?

 

Onze ouders, grootouders en misschien wel overgrootouders hebben er voor gezorgd dat wij als vrouwen ook kunnen werken en stemrecht hebben gekregen. Gelijk zijn als mannen. We hebben het mannelijke in onszelf ontwaakt en ontwikkeld. Maar de mannen hebben niet zomaar het vrouwelijke in zich ontwikkeld door alle zorgen over te nemen. Daar rijdt de schaats scheef. De vrouwen die ik ken zijn enorm druk en sommigen lopen vast of raken opgebrand.

Deze vrouwen begeleid ik terug naar hun vrouwelijke bron, leer ze zichzelf te waarderen en respecteren, te houden van zichzelf.

 

Daarom wil ik je vandaag vragen om stil te staan bij jouw bestaan. Wil je eens bekijken/ beseffen hoe jou directe omgeving er zonder jouw invloed uit zou zien? Zie eens wat je betekent voor je naasten. Zie eens wat je betekent voor je collega’s, je familie, je vrienden. Ook al ben je de onhandigste van het hele stel, dankzij jouw onhandigheid voelt een ander zich handiger of zelfverzekerder. Bekijk zo al je karakteristieke eigenschappen eens.

 

Waar het bij de meeste vrouwen omgaat is dat ze als gelijke willen worden gezien. Ze willen erkend worden in hun kunnen, in hun waarde.

 

Wacht niet tot een ander je waardering, respect of erkenning geeft.  JIJ BENT WAARDEVOL! Je hoeft je aan niemand te bewijzen, je bent helemaal goed en perfect zoals je bent. Je hoeft enkel jezelf te erkennen en waardevol te vinden. Houd van jezelf. Stel voor jezelf en vanuit liefde voor jezelf liefdevolle grenzen. Gewoon omdat je die verdient als mens.

 

Man en vrouw zijn mensen op aarde.  We zijn gelijk aan elkaar en we hebben elkaar nodig.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.