Energie slopende gewoontes

Energie slopende gewoontes en hoe kom je ervan af?!

We hebben het allemaal in ons om fantastisch, succesvol, geliefd, liefdevol, etc te zijn.

Maar toch lukt dit vaak niet. Of het lukt op het ene vlak wel en op het andere vlak niet.

 

Wat weerhoud jou ervan om het ultieme te leven?

 

Waarin dwaal je af?

Wat zijn energie slopende gewoontes ?

 Energie slopende gewoontes zijn gewoontes die jou energie kosten in plaats van energie geven.

 

Dit zijn alledaagse gewoontes, je hoeft niet ver te zoeken want misschien zit je nu nagels te bijten terwijl je dit leest of ben je half met je telefoon en half met dit berichtje bezig. Zo simpel zijn ze, maar je bent het waarschijnlijk zo gewend dat je er niet meer bij stilstaat.

 

Gewoontes komen op verschillende aspecten naar voren. Een gewoonte kan mentaal zijn, een manier van denken over jezelf of over situaties. Het kan fysiek/ lichamelijk zijn dat noemen we ook wel gemakkelijk gezegd een tic: friemelen aan je haar, of altijd eerst je linker schoen aan doen en dan pas de linker, manier van staan rechtop of in elkaar gedoken, manier van praten, etc. En emotioneel kan het zijn dat jij je stabiel, geliefd, teleurgesteld, verdrietig, boos, buitengesloten, onzeker of wiebelig etc voelt. Maar gewoontes komen ook voor in je gedrag, alles weglachen, humor inzetten, stoer doen, bluffen, je onzichtbaar maken, haantje de voorste zijn, behulpzaam zijn, lieflijk zijn, etc.

 

Op zich is er met een gewoonte niets mis, tenzij deze gewoonte je niet voedt, maar energie kost of beperkt in jouw ontplooiing. Een gewoonte die je afleidt, waar je niet blij van wordt, waar je moe van wordt, wat je irriteert of er gebeurd altijd iets maar je weet niet waarom maar het is wel typisch iets voor jou. Misschien ben je altijd de underdog, de gekwetste, de ongeliefde, de niet-geziene,... Ons hele leven is doordrenkt van hoe wij over onszelf denken en we vragen onbewust onze omgeving ons zo te behandelen.

 


Heb je al een energie slopende gewoonte van jezelf ontdekt?

Hieronder een aantal voorbeelden: Je kent het wel de vrouw/ man die zichzelf bekritiseerd in de spiegel… als ik nog 1 kilootje afval dan… mijn haar zit echt niet ik heb van dat rot haar… mijn benen zijn te kort…. Ik ben slap… ik ben lelijk… Waarschijnlijk weet je er zelf nog wel een aantal te noemen. Qua persoonlijkheid je karakter: ik kan het niet… Ik zal het allemaal wel weer fout doen… dat lukt me nooit…. Niemand houd van me… niemand luistert naar me… ik ben alleen… je kleiner maken ten opzichte van andere mensen… wie zit er nu op mij te wachten… ik moet het halen anders ben ik mislukt… ik ben de beste… klagen… alles van de zwarte kant zien… overal beren op de weg zien… niet op jezelf vertrouwen maar een ander nodig hebben om iets te kunnen doen… enorme risico’s nemen Voorbeelden van negatieve gedragingen: we gaan te laat naar bed, eten ongezond, roken, drinken een glaasje te veel, skippen de sportactiviteit, kijk teveel tv, zoeken ruzie, geven anderen de schuld, verzorgen ons minder goed, etc. Maar ook overdreven schoonmaak gedrag, ijdeltuiterij of eerst voor anderen zorgen en dan pas voor jezelf, etc zijn allemaal afleiding om niet met onszelf bezig te hoeven zijn, niet te hoeven voelen wat we echt van een situatie vinden. Dit is allemaal vluchtgedrag, ontsnappingsroutes om maar niet je volle potentieel te hoeven leven of om volledig zichtbaar te zijn.

 

Raar toch eigenlijk?

 

Wat hebben al deze gewoontes met elkaar overeenkomstig?

Al deze gewoontes bevatten weinig liefde en houden je uit de flow van je leven. Maken je somber, geven je een rottig of mislukt gevoel. Hierdoor verlaagt je energie en raak je uit je vibratie van je ware Zelf. Heb je meer moeite je levenspad te vinden en je levensdoel na te leven. Dus wat heb je nodig???? Zelfliefde, gewoon simpelweg houden van jezelf.

 

Daarom mijn vraag aan jou!

 

Welke energie slopende gewoonte zou jij willen stoppen?

Waarom houd je deze in stand?

Wat heb je nodig om deze gewoonte te doorbreken?

Succes, laten we samen groeien naar ons hoogste potentieel! Mocht je er niet aan uit komen dan weet je me te vinden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.