Het nut van dood en wedergeboorte

Tijdens de jaartraining intuïtieve ontwikkeling. Het was een les om te leren vertrouwen op de spirituele wijsheid en het versterken van je band met je gidsen. Een student vroeg aan mij om via mijn gidsen te laten beantwoorden: 'Waarom gaan we dood?'

 

Wat is dus eigenlijk het nut van doodgaan. Een boeiende vraag die vanuit menselijk oogpunt op diverse  vlakken benaderd is en geprobeerd antwoord op te geven. Er was verleiding om meteen antwoord te geven vanuit mijn hoofd en mijn bestaande kennis, maar ik verlegde mijn aandacht naar mijn gidsen en vroeg hen innerlijk deze vraag. Dit is wat zij antwoorden.

Dood gaan alle mensen op fysiek vlak, soms jong soms oud. Gebaseerd op het grote universum en haar meesterlijke schaakspel van levenslessen die we met elkaar te leren hebben. Lessen die op menselijk niveau niet te bevatten zijn, maar vanuit zielsniveau begrijpelijk zijn.

 

Er is een levenscyclus: we worden geboren, ontdekken de wereld. Van onze ouders en omgeving leren we de regels, normen en waarden gebaseerd op de wereld van dat moment. Door onze kinderlijke ervaringen creëren we een persoonlijkheid en een levensvisie. Na een onstuimige tienertijd waarin jij jezelf vrijmaakt van het ouderlijk gezag, ontstaat een driveveer om je leven op een bepaalde manier te gaan leiden. Om verandering in je leven, je omgeving, de wereld of de mensheid te brengen. Vol van hoop, energie, kracht, naïviteit en onschuld bestorm je de wereld met jouw visie en illusies.

 

Goed van vertrouwen en overtuigd van je eigen visie ga je in je jong volwassen leven aan de slag. Met passie en energie vertrouw je op jouw visie en op de medewerking van de mensheid. Na voorspoed en tegenslag, zo'n 20 tot 30 jaar je beste beentje voor gezet te hebben voor jouw droom, raak je gedesillusioneerd en stomp je wat af omdat mensen tegen werken, een situatie toch niet zo eenvoudig was als je had gedacht of omdat je de mogelijkheden niet hebt. Gaande weg verlies je jouw drijfveer en kracht en bespaar je jezelf de moeite door je levenswijsheid die je in de jaren hebt opgebouwd. Zo gaat het door totdat je op een gegeven moment genoegen neemt met wat er is en vindt rust en balans in je leventje.

 

Je lichaam verzwakt, je geestesvuur blust langzaam en je wijsheid heeft zich verrijkt. Tijd om afscheid te nemen van dit leven. 

 

Na verloop van tijd word je wordt opnieuw vol energie begin je enthousiast aan je nieuwe leven. In je ziel ligt je wijsheid van het vorige leven opgeslagen, de wereld is intussen ook veranderd en vol goede moed begin je opnieuw aan je levenscyclus en heb je zin om bergen te verzetten. 

 

Ook je lichaam heeft zich aan gepast aan de nieuwe wereld, je oude lichaam zou in deze nieuwe wereld niet zo goed functioneren als in de oude wereld. Als je jezelf afvraagt hoe bedoel je dit? Kijk naar de evolutie van de mens, het meest duidelijke moment is het rechtop gaan lopen en de daarbij behorende aanpassing van het lichaam. Tegenwoordig zitten wij veel meer en zijn we overvoed, moeten we bestendiger zijn tegen vervuiling. Zo heeft ieder levenstijd zijn eigen specifieke kenmerken, waar ons lichaam op voorbereid dient te zijn. Je energiepunten(chakra's) functioneren anders, zo zijn we ons steeds bewuster geworden en komt er steeds meer energie en bewustzijn in onze hogere chakra's.

 

Dit is een gedeelte van het antwoord, de rest van het antwoord ging dieper op de chakra's in en vind ik te technisch om in een blog te delen. Maar dit gedeelte vond ik al een mooi antwoord. Helder kalm, maar tegelijk zoveel omvattend. Ik voel me dankbaar dat ik dit antwoord mocht ontvangen.

 

Heb je zelf een leuke vraag waar je graag een gechanneld antwoord op zou willen? Mail hem me gerust en ik zal je vraag meenemen in een nieuwe blog.

Wil je zelf leren channelen? Dit kan ik je leren tijdens de opleiding Transformatie Therapeut en tijdens de jaartraining intuïtieve ontwikkeling. Kijk om de site voor informatie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.