Goede voornemens, een straf of een cadeautje?!

Het nieuwe jaar begint bijna, een mooi moment om het afgelopen jaar te evalueren en richting te geven aan het nieuwe jaar.

 

Goede voornemens, je doet er wel aan of je vindt het onzin.

 

Wat mij vooral opvalt is dat bij de meeste mensen de goede voornemens bestaan uit strikte richtlijnen. Een soort streng keurslijf.

Afvallen, meer sporten, gezonder eten, op tijd gaan slapen en carrière maken of meer geld verdienen. Nou alleen van dit wordt ik niet vrolijk en blij, jij wel?

Wat ik hierin mis is het plezier of het doel waarom je deze voornemens maakt.

 

 

Voorbeeld

Één van de meest gemaakte voornemens is afvallen. Laten we daarom dit voornemen als voorbeeld nemen.

Wat is er nou zo leuk om af te vallen? Minder lekker eten, niet snoepen?!  Jezelf afbeulen in sportcentra. :-(

 

Je zult merken als jij jezelf voorneemt een heerlijk zonnig oord op te zoeken, waarin jij schittert in je bikini of zwembroek en jij regelmatig tijd neemt om aandacht te geven aan dit positieve beeld en hoe jij je daar zult voelen. Dat je met veel meer plezier en moeitelozer de weg daar naar toe volgt en als vanzelf gezonder gaat eten en meer gaat bewegen of geld opzij legt voor je tijd in dit zonnige oord. Door je goede voornemen op deze manier te formuleren wordt het een stimulans. Een weg van vele kleine stapjes naar je doel.

 

Een andere invalshoek.

Misschien dien je af te vallen vanwege je gezondheid. Ook deze manier van je voornemen formuleren klinkt droog, saai en als verplichting toch?

Waarom wil je gezonder worden?

Waarschijnlijk omdat je langer bij je kinderen en familie wilt zijn, of juist omdat je een gezin wilt stichten of omdat je altijd graag een berg hebt willen beklimmen of zoiets dergelijks of omdat je nog lang plezierig van je leven kan genieten... en waar geniet je dan van?

 

Andere voornemens

Dit waren maar enkele voor beelden met betrekking tot het goede voornemen afvallen, maar dit principe kan  je op elk aspect van je leven toepassen.

Als je jouw beweegredenen voor een voornemen naar boven kunt halen en dat visualiseert, zal je zien dat je veel gemotiveerder en veel meer plezier hebt in de weg er naartoe. Het genieten begint eigenlijk al meteen aan het begin van je avontuur, zodat je bereid bent ook de volgende stap te zetten.

 

Aan de slag met je goede voornemens!

Ik wil je vragen na te denken over al het leuke en goede wat je in jouw leven naar je toe wilt halen. En heel belangrijk vraag je daarna af waarom je dit wilt.

Schrijf alles op wat er in je op komt, geen gehoor geven aan die innerlijke negatieve stem, alles kan en mag!

Maak er liefdevolle, enthousiaste, mooie positieve goede voornemens van.

Richt je aandacht op het positieve en je zult zien dat je moeitelozer je doelen behaald en dat je meer leuke en goede dingen naar je toe haalt dan je misschien vooraf had kunnen bedenken of dromen.

Door je voornemens/ wensen op te schrijven kun je ze altijd teruglezen. Erg leuk aan het einde van volgend jaar.

 

Delen?

Een voornemen is voor jezelf, maar ik zou het heel fijn vinden je goede voornemens/ wensen voor het nieuwe jaar te horen. 

Dan kan ik met je meegenieten en je misschien wel positief herinneren aan je wensen als je even afgedwaald bent en wat steun kunt gebruiken.

Het andere voordeel is hoe meer je over je voornemens praat hoe meer aandacht jij ze geeft en hoe groter de aantrekkingskracht er van wordt.

 

Succes en een fantastisch nieuwjaar gewenst!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.