Internationale Yoga Dag

Wereld Yoga Dag

In 2014 hebben de Verenigde Naties de datum 21 juni bestempeld als internationale yoga dag, wij noemen het ook wel wereld yoga dag. Deze dag staat in het teken van liefde en een steentje bijdragen aan een betere wereld. De datum van 21 juni is door de Indiase premier voorgesteld omdat het de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond van de wereld.

De woorden van Indiase premier ten tijde van het voorstellen van de wereld yoga dag:

“Yoga is een onschatbaar geschenk van de oude traditie van India. Het belichaamt eenheid van geest en lichaam; gedachte en actie; terughoudendheid en vervulling; harmonie tussen mens en natuur; een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het gaat niet om oefening, maar om het gevoel van eenzijn met jezelf, de wereld en de natuur te ontdekken. Door onze levensstijl te veranderen en bewustzijn te creëren, kan het helpen bij het welzijn.”

 

Op 21 juni kan je 's ochtends gratis deelnemen aan 1 of 2 yogalessen of op basis van donatie. Een leuke ontspannen en gezellige manier om contact te maken met yoga. De lessen worden buiten gegeven, houdt hierbij rekening met je kledingkeuze. Bij regen wordt er uitgeweken naar een binnen locatie.

 

Programma:

09.00 uur ontvangst

09.15 - 10.15 uur yin yoga (meditatieve vorm van yoga werkt in het bindweefsel en het zelf genezend vermogen van het lichaam. Kalmeert je energie)

10.15 - 10.45 uur thee pauze en ontvangst deelnemers flow yoga

10.45 - 11.45 uur flow yoga (dynamisch vorm van yoga werkt met het versterken en versoepelen van de spieren. Een actieve ontspanning. Verhoogt je energie)

 

Deelname is op basis van donatie voor het goede doel UN Women.

Missie van de organisatie UN Women, de vrouwenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, werkt aan een gendergelijke wereld door de positie van vrouwen en meisjes te versterken. Op wereldniveau zet UN Women druk op regeringen om wetten en beleid te veranderen. Lokaal in 90 landen voert het projecten uit om levens van vrouwen en meisjes te verbeteren.


Yin yoga aanvang 9.15 uur -10.15 uur

Een kennismaking les yoga voor ieder niveau toegankelijk. Geen ervaring of souplesse nodig!

Een matje kan je huren voor €5,=

€ 0,00

  • Beschikbaar

Flow Yoga aanvang 10.45 uur - 11.45 uur

Een dynamische vorm van yoga. Waarbij we werken aan het versterken en versoepelen van de spieren, het verdiepen en verruimen van de ademhaling, het hoofd verstillen. Op een actieve manier ontspannen. Je energie stroomt weer heerlijk vrij door je lichaam en je voelt je nadien verfrist met een innerlijke stilte.

Een matje kan je huren voor € 5,=

€ 0,00

  • Beschikbaar

inContact een praktijk voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. D.m.v. opleiding, therapie, coaching en yoga.

 

Marjanne van den Bogart

Phone: +31-6-46231105

Klein-Zundert, Noord-Brabant

KvK: 20164302

BTW id: NL001702779B92

Heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vul je naam en email in en we blijven inContact.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.